Apua Perun tulvissa kärsineille perheille


Perussa on alkuvuoden aikana ollut poikkeuksellisen kovia rankkasateita ja niitä seuranneita tulvia. Perussa Andien vuoriston länsipuolella on yleensä hyvin kuivaa ja sateita on harvoin, mutta tänä vuonna sateista aiheutuneet tulvat ovat tehneet tuhoja laajoilla alueilla.

El Niño -sääilmiössä itäisen Tyynenmeren alueella pintavesi lämpiää poikkeuksellisesti aiheuttaen runsasta haihtumista. Tästä seuraavat rankkasateet Andien rinteillä pilvien noustessa ylemmäs ja jäähtyessä. Sateiden odotetaan jatkuvan ainakin huhtikuun lopulle.

Sateet ovat aiheuttaneet jokien tulvimisia ja maanvyöryjä. Kokonaisia kyliä on mennyt tulvan tai maanvyöryn mukana. Ainakin 300 ihmistä on kuollut ja tuhannet ovat menettäneet kotinsa. Myös monien viljelykset ja karja ovat tuhoutuneet, joten he ovat menettäneet elinkeinonsa. Sadattuhannet ihmiset ovat ulkomailta tulevan ruoka-avun varassa. Tulvat ovat tuhonneet ainakin 200 siltaa ja tuhansia kilometrejä tietä. Monin paikoin juomaveden saatavuus on heikkoa, sillä tulvat sekoittavat veden juomakelvottomaksi.

Kristillinen AWI-järjestö, joka kuuluu Wycliffe-järjestöperheeseen avustaa tulvissa omaisuutensa ja toimeentulonsa menettäneitä Huarazista rannikollepäin olevilla alueilla. Monet alueella omaisuutensa ja toimeentulonsa menettäneistä ovat ketshua-intiaaneja. Avustustyöhön AWI ottaa mukaan ihmisiä ketshua-seurakunnista alueilta, jotka eivät ole kärsineet tulvista.

Meillä on mahdollisuus osallistua niiden auttamiseen, jotka ovat menettäneet kaiken ja ovat ulkopuolisen tuen tarpeessa. Vapaakirkon avustus välitetään AWI-järjestön kautta. Jo pienikin lahjoitus voi antaa toivoa tulevaisuudesta Andien rinteille.

Tili: Suomen Vapaakirkko
FI13 5680 0020 2843 90
Viite: 6177 34060

Keräyslupa POL-2015-13012
Voimassa 4.3.2016 – 31.1.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.